JEELO

Jeelo laat kinderen de echte wereld zien. De projecten wekken nieuwsgierigheid op. Kinderen worden geprikkeld om zelf op onderzoek uit te gaan. Samen gaan ze ontdekken hoe alles om hen heen in elkaar zit. Alles wat de leerkracht de leerlingen bijbrengt, passen ze direct in de praktijk toe. Want door te zien en te ervaren wordt lesstof pas écht duidelijk. Dat is wat Jeelo doet: kennis tot leven wekken! Door kennis en lesstof in de praktijk toe te passen, zien kinderen daadwerkelijk wat ze leren. De lessen gaan leven en leerlingen voelen zich meer betrokken bij alles wat ze leren.

Ontdek elkaars talenten

Op Kwintijn vinden we het belangrijk om al jong te leren hoe je duurzame relaties aangaat en hoe je goed kunt samenwerken. Door samen te werken leg je de nadruk op elkaars sterke punten. Je ontdekt elkaars talenten en benut die ook. Zo creëren we win-win situaties. We leren je niet alleen om elkaar te waarderen, maar leren kinderen ook trots te zijn op hun eigen unieke eigenschappen. Op Kwintijn gaan we de samenleving in. Met eigen ogen zien wat er gebeurt. We laten kinderen zien hoe mooi de omgeving is en brengen respect bij voor alles om hen heen.

Leer jezelf echt kennen

Onze lessen staan niet op zichzelf. Al onze vakken hebben samenhang. Met elkaar en de omgeving. Kinderen leren om deze samenhang te zien. We maken kinderen nieuwsgierig en betrokken door te leren in de echte wereld. We halen buiten naar binnen en gaan zelf op pad. Zo leggen kinderen verbanden tussen wat ze leren op school en de wereld om hen heen. Kinderen werken samen, spelen samen, lossen conflicten op. Ze maken kennis met elkaars achtergronden en ze ontdekken dat ze veel van elkaar kunnen leren. Door doelgericht te werken in thema’s, hebben we een minder vol programma. De tijd die we hiermee winnen, besteden we aan extra begeleiding . We helpen kinderen ook zelf zicht te krijgen op hun ontwikkeling. Zo weten ze steeds beter waar ze goed in zijn en waar ze staan.  Leren wordt nog leuker als je mee mag denken en bovendien leren ze zichzelf dan pas echt kennen!