Spring naar hoofd-inhoud

Berm en sloot

Groep 3-4 werkt aan het project Omgaan met de natuur.

Ze leren over planten en dieren in de berm en de sloot.

Inmiddels leerden ze al over de onderdelen van een plant. Zij stekten een parapluplant en deden een proefje om te ontdekken of en hoe een plantje water drinkt. Vandaag ontmoetten zij Heleen Goutbeek. Heleen is een kunstenares. Zij tekent, schildert veel over de natuur. Zij liet hen kennismaken met haar manier van werken en inspireerde ons. De kinderen waren enthousiast en vroegen en vertelden vele verhalen aan Heleen.

Ze vertelde de kinderen dat zij haar ideeën verzamelt. Ze spaart mooie plaatjes en plakt deze in een plakboek. Ook had ze een mooie kartonnen doos meegebracht waaruit zij verschillende schatten haalde. Bijvoorbeeld een prachtige vogelveer of een slakkenhuis. Ook een mooie schelp of een speelgoedvisje kunnen dienen als inspiratiebron vertelde zij. Natuurlijk is het ook heel belangrijk dat je eerst schetsen maakt. Dat is eigenlijk het oefenen voordat je het echt gaat tekenen/kleuren of schilderen. Je kijkt steeds heel goed naar je voorwerp. Je schetst, probeert en zet door.

Pas daarna ga je met kleur of verf de tekening afmaken. Nou dat wilden de kinderen natuurlijk ook wel eens zelf proberen. Er werd gezwoegd en genoten. De kinderen kregen veel mooie complimenten en tips van Heleen om verder te gaan.

Terug