Spring naar hoofd-inhoud

Corona-proof reizen over de wereld!

In ons nieuwe Jeelo-thema Reizen over de wereld leren we over de opbouw van de aarde, de invloed van de aarde en de maan, de verschillende klimaten over de wereld en over de wereldbevolking. Als eindopdracht mogen de kinderen zelf een reis uitstippelen in een land of gebied naar keuze.
Een uitstapje naar het reisbureau en het planetarium stonden op de planning, maar helaas … de corona gooit roet in het eten.

De tegenstelling kan niet groter zijn: werken aan een reis over de wereld, terwijl iedereen thuis zit en reizen nauwelijks mogelijk is. Gelukkig leven we in een modern tijdperk. Met internet, filmpjes en Google Maps is de echte wereld ook in de huiskamer te halen. Via Google Maps waan je je even op de plek van bestemming. Je kunt met een enkele klik op de top van een berg staan, of in een oud stadje rondwandelen.

Kinderen werken enthousiast aan hun reis. Ik zie foto’s en beschrijvingen voorbij komen van Ierland, Italië, Zwitersland, Indonesië, Dubai en nog veel meer plaatsen. Ze leren veel van hun zoektocht naar informatie. Binnenkort presenteren ze hun reis aan elkaar. Het liefst natuurlijk weer in de klas, maar online is voor de kinderen ook geen probleem. Daar zijn ze heel handig in geworden.

En al die prachtige reisbeschrijvingen … die bewaren we nog even om lekker bij weg te kunnen dromen over straks weer reizen over de wereld.

Terug