Spring naar hoofd-inhoud

Hulpsinterklazen

Oh kom er eens kijken 

Wat ik hier gevonden heb 

Zo’n mooie kamer 

Wat een fijne plek 

Hier kan ik werken en slapen, elke nacht 

Routes maken voor overdag 

Lieve Kinderen van Kwintijn 

’s Avonds zal ik hier vaak zijn. 

 

Gelukkig durfde Sinterklaas het aan om dit jaar naar Nederland te komen. 

In verband met Corona en zijn leeftijd besloot hij om dit jaar vanuit huis, Paleis Soestdijk, te werken. 

Maar Raalte ligt iets te ver weg van Paleis Soestdijk. In overleg met Hoofdpiet hebben wij een extra werkplek voor Sinterklaas ingericht. Zo is het makkelijker om ook aan deze kant van Nederland veilig en vlot te werken. 

De kinderen van groep 3-4 hebben goed kunnen helpen. Het Jeelo-thema “Omgaan met geld” hielp ons hierbij. Spelenderwijs leerden we omgaan met geld. Wat kun je zoal kopen voor een bepaald bedrag? Hoeveel krijg je terug als je niet gepast betaald? Hoeveel geld is jouw naam waard? Het winkeltje in de bouw was favoriet. Er werd heel serieus gekocht en betaald. We waren beleefd en netjes. We knutselden onze eigen spaarvarkentjes of spaarpanda’s. 

Wij leerden over verschillende soorten speelgoed, van gezelschapsspellen tot creatief of constructie speelgoed. Wat is jouw lievelingsspeelgoed? Hiervan maakten we een speelgoed top-5. En over verpakkingen van speelgoed. Hoe pak je cadeautjes in? Door te knippen, te vouwen en te plakken. Om daarna natuurlijk mooi te versieren. Maar ook leerden we over reclame: waarom koop je iets wel of niet?  

Alles hielp om Sinterklaas goed te kunnen helpen bij al zijn drukke werkzaamheden. We wensen hem en de pieten nog een gezonde en mooi tijd in Nederland toe. Tot volgend jaar Sinterklaas! 

Terug