Spring naar hoofd-inhoud

Blog

Op zoek naar bloemen en plantjes

We zijn eerst op zoek gegaan met ons allen of we op het schoolplein bloemen konden vinden. En ja hoor, zelfs tussen de tegels kwamen we plantjes tegen. Sommige plantjes hebben maar weinig nodig om te groeien kwamen we tot de ontdekking. En wat een grappige en soms rare namen. Een plantje die we hadden gevonden heette herderstasje! We hebben alle plantjes laten staan en hebben er een mooie tekening van  gemaakt.

In de ontdekhoek hebben we plantjes / bloemen bekeken en uit elkaar gehaald.

We hebben zelfs bloemen geproefd van de Borage.

We hebben ook gezien hoe de tulpen water drinken; wat een verbazing op de gezichten toen de tulpen niet meer wit waren maar roze. Veel kinderen hadden voorspeld dat de tulpen niet meer zouden gaan groeien maar dood zouden gaan, nadat ik in hun bijzijn kleurvloeistof had toegevoegd aan het water.

Natuurlijk gingen we ook zelf bloemetjes laten groeien. Hoe dan? Zelf een zonnebloempitje zaaien in de aarde. En dan het wachten…….! En dan de verwondering van de kinderen als het gaat ontkiemen en gaat groeien. De trotse en blije gezichten als het mee mag naar huis om het verder te verzorgen. En dan je eigen gezaaide zonnebloempitje zien uitgroeien tot een mooie zonnebloem. Hoe gaaf is dat!

Lees meer

Blog archief

Berm en sloot

Groep 3-4 werkt aan het project Omgaan met de…

Lees meer

Je ziet ze vallen!

Woest schudt hij zijn hoofd heen en weer. Van…

Lees meer